Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2004  
         
  Articol:   COMPTES RENDUS - MARIE - JOSEE DALBERA-STEFANAGGI, LA LANGUE CORSE, COLL. «QUE SAIS-JE?», 1RE EDITION, NO 3641, PARIS, PRESSES UNIVERSITAIRES DE FRANCE, 2002, 128 P. / RECENZII - MARIE - JOSEE DALBERA-STEFANAGGI, LIMBA CORSICANĂ, COLL. «QUE SAIS-JE?», ED. 1, NO. 3641, PARIS, PRESSES UNIVERSITAIRES DE FRANCE, FRANTA, 2002, 128 P..

Autori:  ADRIAN CHIRCU.
 
       
         
  Rezumat:  Înainte de a discuta pe marginea acestei cărţi, se cuvine să facem o remarcă importantă, şi anume că «la langue corse» este prezentă destul de rar în paginile studiilor de romanistică apărute la noi, dar nu numai. Credem că, într-o mare măsură, acest lucru se datorează faptului că un număr mare de lingvişti consideră această limbă un dialect al limbii italiene, şi nu o limbă de sine stătătoare.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă