Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2022  
         
  Articol:   CĂTRE O METAMORFOZĂ A LIBERTINULUI SAU SINDROMUL EXTRATERITORIALITĂȚII LA MILAN KUNDERA ȘI ÉRIC EMMANUEL SCHMITT / POUR UNE MÉTAMORPHOSE DU LIBERTIN OU LE SYNDROME DE L’EXTRA-TERRITORIALITÉ CHEZ MILAN KUNDERA ET ÉRIC-EMMANUEL SCHMITT.

Autori:  BIANCA-LIVIA BARTOȘ.
 
       
         
  Rezumat:  DOI: 10.24193/subbphilo.2022.2.16

Article history: Received: 5 January 2022; Revised: 2 April 2022; Accepted: 5 May 2022; Available online: 30 June 2022; Available print: 30 June 2022
pp. 289-300

VIEW PDF

FULL PDF

Rezumat: Către o metamorfoză a libertinului sau sindromul extrateritorialității la Milan Kundera și Éric Emmanuel Schmitt. Această lucrare își propune să discute problema unei metamorfoze aparente a tipologiei infidelului, așa cum este prezentată în opera a doi scriitori contemporani, Milan Kundera și Éric-Emmanuel Schmitt. În primul rând, este cazul lui Tomas în Insuportabila ușurătate a ființei, publicat în 1984 mai întâi în cehă și foarte curând în traducere franceză la editura Gallimard. Pe de altă parte, vom analiza același subiect al unei metamorfoze cauzate de extrateritorialitate în Elixirul dragostei, romanul epistolar al lui Éric Emmanuel Schmitt, publicat treizeci de ani mai târziu, în 2014.

Cuvinte-cheie: metamorfoză, libertin, infidel, teritorialitate, (de)filiație
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă