Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2022  
         
  Articol:   POVEŞTI DESPRE UNICORNI ÎN ROMANELE LUI TRACY CHEVALIER ŞI PHILIPPA GREGORY / UNICORN STORIES IN TRACY CHEVALIER AND PHILIPPA GREGORY’S NOVELS.

Autori:  CRISTINA MIHAELA NISTOR.
 
       
         
  Rezumat:  DOI: 10.24193/subbphilo.2022.2.07

Article history: Received: 6 January 2022; Revised: 7 May 2022; Accepted: 13 May 2022; Available online: 30 June 2022; Available print: 30 June 2022
pp. 125-136

VIEW PDF

FULL PDF

Rezumat: Poveşti despre unicorni în romanele lui Tracy Chevalier şi Philippa Gregory. Unicornii au fost descrişi drept fiinţe mitologice cu care doar cei aleşi se pot întâlni. În romanele Doamna şi unicornul de Tracy Chevalier și Doamna apelor de Philippa Gregory, o astfel de fiară mitică evidențiază anumite trăsături care se reflectă asupra unora dintre personajele din romane. Lucrarea discută despre imaginea și simbolismul fiarei mitologice, iar apoi analizează reprezentarea animalului în cele două romane scrise de autoarele britanice. Poveștile despre unicorn spuse în cele două cărți urmează să fie comparate și completate de texte din diverse alte surse, în încercarea de a obține o imagine corectă a modului în care cele două romane explorează legenda creaturii magice şi o transformă în naraţiuni feministe.

Cuvinte-cheie: unicorn, creatură mitologică, fecioară, doamnă, Chevalier, Gregory
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă