Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2021  
         
  Articol:   FEȚELE POSTMODERNISTE ALE ADEVĂRULUI ȘI FICȚIUNII ÎN ROMANUL MAREA, MAREA DE IRIS MURDOCH / POSTMODERNIST FACES OF TRUTH AND FICTION IN IRIS MURDOCH’S THE SEA, THE SEA.

Autori:  ELISABETA SIMONA CATANĂ.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbphilo.2021.2.01
Published Online: 2021-06-30
Published Print: 2021-06-30
pp. 9-20
FULL PDF

Fețele postmoderniste ale adevărului și ficțiunii în romanul Marea, Marea de Iris Murdoch. Eseul argumentează faptul că în romanul Marea, Marea de Iris Murdoch conceptul de adevăr este asociat cu ficțiunea, având fețe multiple ce urmează a fi interpretate în funcție de viziunea, cultura și educația cititorilor. Propria viziune asupra lumii reprezintă propriul adevăr despre lume. Evidențiind caracterul ficțional al adevărului și invitând cititorii să analizeze simbolul mării și simbolul luminilor variate (Murdoch 77) ce scot în evidență puncte de vedere diferite despre trecut și despre conceptul de lume, romanul Marea, Marea de Iris Murdoch își dovedește condiția de roman postmodernist și metaficțional.

Cuvinte-cheie: adevăr, ficțiune, fețe postmoderniste, viziune, trecutul, prezentul, marea, lumina, lumea
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă