Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2020  
         
  Articol:   BOOK REVIEW: ADAM LEDGEWAY, DE LA LATINĂ LA LIMBILE ROMANICE. SCHIMBARE MORFOSINTACTICĂ ȘI TIPOLOGICĂ. TRADUCERE ÎN LIMBA ROMÂNĂ DE RALUCA BRĂESCU, ADINA DRAGOMIRESCU, IONUȚ GEANĂ, ALEXANDRU NICOLAE, IRINA NICULA PARASCHIV, DANA NICULESCU. CONSULTANT: ȘTEFAN COLCERIU. POSTFAȚĂ DE: GABRIELA PANĂ DINDELEGAN, BUCUREŞTI, EDITURA UNIVERS ENCICLOPEDIC GOLD, 2017, 457 P.

Autori:  IONICA-ANDREEA MICU.
 
       
         
  Rezumat:  
Published Online: 2020-05-10
Published Print: 2020-06-29
pp. 251-256
FULL PDF

Con un fundamento bibliográfico muy consolidado, el libro indaga teórica y descriptivamente no solo hechos conocidos de las lenguas francés, español o italiano, sino también de las áreas aisladas de la Romania, de dominios actuales de la lingüística románica, como configuracionalidad o marcación al centro o al subordinante. Por medio de estos, creemos que el estudio del profesor Ledgeway es una significativa contribución a los estudios diacrónicos de la lengua rumana, básicamente, y confiere una comprensión más amplia de las conexiones entre el latín y las lenguas románicas.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă