Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2019  
         
  Articol:   GOETHE ȘI URMAȘII SĂI: WELTLITERATUR ȘI METAMORFOZELE SALE / GOETHE AND HIS FOLLOWERS: WELTLITERATUR AND ITS AFTERLIVES.

Autori:  LEENA EILITTÄ.
 
       
         
  Rezumat:  
Goethe și urmașii săi: Weltliteratur și metamorfozele sale. Conceptul de Weltliteratur al lui Goethe, ce reactualizează ideile cosmopolite ale secolului al XVIII-lea, a atras atenția asupra rolului multicultural al literaturii în schimburile și legăturile internaționale. Ideile sale au fost dezvoltate de foști elevi care au reflectat la importanța traducerilor, a literaturilor minore, punând în contact aspecte locale și globale în discuțiile lor despre studiile literare. Hugo Meltzl a subliniat importanța multilingvismului în dezvoltarea studiilor literare; Georg Brandes a atras atenția asupra importanței literaturilor minore; Fritz Strich a proclamat faptul că literatura mondială ar trebui să concureze noțiunea eurocentrică de studii literare.

Cuvinte cheie: Weltliteratur, Literatură mondială, Glocalism, Johann Wolfgang von Goethe, Hugo Meltzl, Georg Brandes, Fritz Strich.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă