Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2019  
         
  Articol:   UITĂRILE ISTORIEI LITERARE ROMÂNEȘTI: POEZIA DE RĂZBOI / LES OUBLIS DE L’HISTOIRE LITTÉRAIRE ROUMAINE : LA POÉSIE DE GUERRE.

Autori:  CORINA CROITORU.
 
       
         
  Rezumat:  
Uitările Istoriei Literare Românești: Poezia de Război. Având ca punct de plecare o reflecție generală asupra aparținerii literaturii române unei culturi geografice în permanență condiționată de istorie, acest studiu are intenția de a cerceta motivele pentru care poezia română din timpul Primului Război Mondial reprezintă de mai mult de un deceniu un subiect tabu al istoriei literaturii române, contrar tendinței din istoria literaturii internaționale.

Cuvinte cheie: Poezia războiului, Primul Război Mondial, Poeți români, Combatanți, Istorie, Amintire, Critici, Ignoranță.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă