Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2016  
         
  Articol:   EXPERIENȚA AMERICANĂ A IOANEI EM. PETRESCU (1981-1983), RECONSTITUITĂ DIN DOCUMENTE DE ARHIVĂ / IOANA EM. PETRESCU’S AMERICAN EXPERIENCE (1981-1983), RECONSTRUCTED FROM ARCHIVE DOCUMENTS.

Autori:  LIANA VESCAN.
 
       
         
  Rezumat:  Experiența americană a Ioanei Em. Petrescu (1981-1983), reconstituită din documente de arhivă. Articolul își propune să ilustreze felul în care documente de arhivă (păstrate în arhivele Ioana și Liviu Petrescu, de la Biblioteca Județeană „O. Goga” din Cluj) ne ajută să reconstituim viața cotidiană a perioadei comuniste din România, dar și un orizont de mentalitate confruntat cu alteritatea occidental – adică, felul în care intelectualii români ai epocii puteau, în acele vremuri dificile, să construiască dialoguri fertile cu „lumea liberă”.

Cuvinte-cheie: arhive, burse Fulbright, UCLA, anii 80.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă