Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2016  
         
  Articol:   GHEORGHE CRĂCIUN: TEORETICIANUL ASCUNS ÎN PROZA SA / GHEORGHE CRĂCIUN: THE LITERARY THEORETICIAN HIDDEN WITHIN HIS PROSE.

Autori:  IULIA RĂDAC.
 
       
         
  Rezumat:  Gheorghe Crăciun: teoreticianul ascuns în proza sa. Gheorghe Crăciun este una dintre figurile reprezentative ale postmodernismului românesc, precum și un theoretician atipic, care și-a exersat mâna mai întâi ca scriitor, iar apoi a dat consistenţă ideilor sale în studii teoretice asupra literaturii. Încă din volumul de debut, Acte originale / Copii legalizate (1982), literatura sa „se contaminează‟ cu teoria – subterfugiu care îi permite teoreticianului obligat să se desfăşoare în afara cărţilor, să nu poată fi mai mult decât un profesor – concentrând astfel câteva nuclee pe care Crăciun le va dezvolta ulterior în toată proza sa.

Cuvinte cheie: postmodernist, (fals) textualist, experiment, metaficțiune, personaj-narator.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă