Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2016  
         
  Articol:   TÂNĂR SCRIITOR, TÂNĂR CRITIC – LEGITIMAREA GENERAȚIEI 80 ÎN PRESA LITERARĂ COMUNISTĂ / JEUNE ÉCRIVAIN, JEUNE CRITIQUE – LÉGITIMATIONS DE LA GÉNÉRATION 80 DANS LA PRESSE LITTÉRAIRE COMMUNISTE.

Autori:  MAGDALENA RĂDUȚĂ.
 
       
         
  Rezumat:  Tânăr scriitor, tânăr critic – legitimarea generației 80 în presa literară comunistă. Articolul își propune să investigheze modalitățile de legitimare prin presă ale membrilor generației 80, în condițiile presiunii ideologice a ultimului deceniu comunist. Alegând ca interval semnificativ perioada 1978-1983 (din momentul debutului până la impunerea în câmp) și folosind o schemă metodologică de esență bourdieusiană și post-bourdieusiană, articolul marchează câteva momente ale traseului de auto-legitimare a optzeciștilor, așa cum se vede acesta din presa literară centrală și regională a epocii.

Cuvinte cheie: presă literară comunistă, câmp literar, scriitori optzeciști
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă