Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2016  
         
  Articol:   LITERATURĂ ȘI ȘTIINȚĂ: O LECTURĂ SISTEMICĂ ÎN CÂMPUL LITERATURII (IOANA EM. PETRESCU ȘI CONVERGENȚA SISTEMELOR: O IPOTEZĂ) / LITERATURE AND SCIENCE: SYSTEMIC READING IN THE FIELD OF LITERATURE. IOANA EM. PETRESCU AND THE CONVERGENCE OF SYSTEMS: A HYPOTHESIS.

Autori:  SANDA BERCE.
 
       
         
  Rezumat:  Literatură și știință: o lectură sistemică în câmpul literaturii (Ioana Em. Petrescu și convergența sistemelor: o ipoteză). Lucrarea investighează participarea creatoare a Ioanei Em. Petrescu la construcția unui noul model de lectură, în acord cu apariția unui alt model de gândire, generat de dezvoltarea științei contemporane. Proiectul său neterminat, a avut un impact reformator asupra instituției și științei literaturii, putând fi considerat o teorie sistemică, generată de credința ei în realitatea convergenței sistemelor.

Cuvinte cheie: știința literaturii, model de lectură, corelare, complementaritate, interoperabilitate, câmp de interacțiune, cartare.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă