Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2015  
         
  Articol:   CONDIȚIE FEMININĂ ȘI SEXUALITATE LA JACQUELINE HARPMAN / WOMEN’S CONDITION AND SEXUALITY IN JACQUELINE HARPMAN’S WORK.

Autori:  VLAD-GEORGIAN MEZEI.
 
       
         
  Rezumat:   Condiţie feminină şi sexualitate la Jacqueline Harpman. Acest articol îşi propune să arate că există o legătură strânsă între felul în care personajele feminine ale scriitoarei Jacqueline Harpman trăiesc sexualitatea şi percepţia lor asupra condiţiei feminine. Întâi, prin prezentarea unor repere teoretice, se semnalează faptul că sexualitatea este în mare parte o construcţie socioculturală şi că ea reprezintă un aspect important al condiţiei feminine. Apoi, se demonstrează că sexualitatea este unul dintre domeniile în care personajele feminine ale acestei scriitoare îşi manifestă revolta împotriva constrângerilor culturale impuse femeii de către feminitatea tradiţională. 

Cuvinte cheie: sexualitate, condiţie feminină, cultură, revoltă, constrângeri.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă