Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2015  
         
  Articol:   APARIȚIA CADRULUI EUROPEAN COMUN DE REFERINȚĂ PENTRU LIMBI (CECR) / ROMANIAN AS A FOREIGN LANGUAGE IN THE CONTEXT OF LANGUAGE ASSESSMENT IN EUROPE .

Autori:  DINA VÂLCU.
 
       
         
  Rezumat:   Apariția Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi (CECR) a stat la baza unui sistem coerent de evaluare a competenței într-o limbă străină. Evaluarea limbii române ca limbă străină poate beneficia de premisele de calitate oferite de racordarea la un astfel de sistem. Studiul de față prezintă câțiva dintre pașii făcuți la Departamentul de limbă, cultură și civilizație românească al Facultății de Litere din Cluj-Napoca, în acest sens. Intenția noastră este ca, în curând, să punem un sistem complet de evaluare la dispoziția oricărei persoane ce ar dori să își verifice și certifice cunoștințele de limba română ca limbă străină. 

Cuvinte-cheie: evaluare, româna ca limbă străină, categorii interesate, washback, bancă de itemi
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă