Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2014  
         
  Articol:   COMENTARII DIN CELE MAI IMPORTANTE COTIDIANE DIN GERMANIA ŞI LUXEMBURG CA INDICATORI DE LIMBĂ AI DEZVOLTĂRII SOCIALE ÎN CELE DOUĂ ŢĂRI / KOMMENTARE AUS DEN WICHTIGSTEN TAGESZEITUNGEN DEUTSCHLANDS UND LUXEMBURGS ALS INDIKATOREN FÜR GESELLSCHAFTLICHE ENWTICKLUNGEN IN BEIDEN LÄNDERN.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Comentarii din cele mai importante cotidiane din Germania şi Luxemburg ca indicatori de limbă ai dezvoltării sociale în cele două ţări. Sunt analizate două comentarii apărute in importante cotidiene din Germania şi Luxemburg. Aceste comentarii vizează acelaşi eveniment: controversa privind satiristul francez de extremă dreapta Dieudonne. Se poate demonstra că atitudinea acestuia este respinsă în ambele ţări, într-o măsura semnificativă. Interpretarea semiotică arată, totuşi, că în Germania respingerea acestuia este acceptată de o largă majoritate, existând, în acelaşi timp şi minorităţi care au alte atitudini; aceste grupuri minoritare par non-existente în Luxemburg. Un alt punct important îl constituie faptul că presa din Luxemburg este multilingvă, în ciuda faptului că o nouă limbă naţională este codificată, în timp ce în Germania, ţară cu o limbă naţională recunoscută, pot fi găsite doar comentarii făcute într-o singură limbă.

Cuvinte cheie: comentariu, ziar, opţiune lingvistică, interpretare semiotică, orientare dreapta-stânga

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă