Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2014  
         
  Articol:   „INDIVIDUAREA” PERSONAJELOR LITERARE ŞI STILIZAREA TEXTULUI NARATIV / THE “INDIVIDUATION” OF LITERARY CHARACTERS AND THE STYLING OF THE NARRATIVE TEXT.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  „Individuarea” personajelor literare şi stilizarea textului narativ. În această lucrare încercăm să demonstrăm că autorul-personaj al romanului românesc, Rusoaica, Gib I. Mihăescu, îşi singularizează personajele masculine şi feminine prin dinamica corporalităţii acestora. Corporalitatea personajelor este stilizată (prin diferite procedee stilistice şi retorice), astfel încât, fragmentele descriptive care au ca obiect corpul uman (aflat în mişcare sau în repaos) conferă o puternică notă de estetizare întregului text narativ.

Cuvinte-cheie: stil/ stilizare, „individuare”, singular, dinamica corporală, procedeu artistic, experienţă.

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă