Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2013  
         
  Articol:   LIMBA ENGLEZĂ PENTRU ARTĂ: LIMBAJUL INTERPRETĂRII ARTEI / ENGLISH FOR ART PURPOSES: INTERPRETING ART.

Autori:  ANDA-ELENA CREŢIU.
 
       
         
  Rezumat:  Limba engleză pentru artă: limbajul interpretării artei. Deși comunicarea în domeniul artelor ar putea fi caracterizată ca fiind preponderent vizuală (de vreme ce este axată pe imagine), nu e mai puțin adevărat că, în această eră post-(post)modernă, trebuie să existe și o formă de comunicare verbală (mijlocită de cuvânt) atât între specialiștii în artă, pe de o parte, cât și între aceștia și marele public, pe de alta. În acest scop au fost create un număr de genuri, cu structuri și strategii discursive specifice. Probabil cea mai importantă strategie discursivă din acest domeniu se referă la selectarea opțiunilor lingvistice (și extralingvistice) pentru interpretarea artei. Preocuparea noastră vizează aici câteva aspecte ale limbii engleze utilizate pentru interpretarea artei și modul cum acestea pot fi exploatate în sala de curs.

Cuvinte cheie: ESP, analiza genurilor, scopul comunicării, gen, structură, strategie discursivă, temă de lucru, caracteristici lingvistice, vocabular de specialitate, ‘Artspeak’ (jargon).

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă