Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2011  
         
  Articol:   METAFORĂ, POLITEŢE ŞI ARGUMENTARE ÎN PRIMA DEZBATERE PREZIDENŢIALĂ DIN S.U.A. ÎN 1992 / METAPHOR, POLITENESS AND ARGUMENTATION IN THE FIRST 1992 AMERICAN PRESIDENTIAL DEBATE.

Autori:  MIHAI MIRCEA ZDRENGHEA.
 
       
         
  Rezumat:  Metaforă, politeţe şi argumentare în prima dezbatere prezidenţială din S.U.A. în 1992. Acest articol porneşte de la premisa că trebuie să existe o relaţie strânsă între metaforele conceptuale, erorile de argumentare şi strategiile de politeţe care justifică imaginea mentală creată în mintea auditoriului şi care influenţează deciziile acestora în timpul alegerilor. Analiza urmăreşte să descopere mijloacele lingvistice care îi ajută pe protagonişti să îşi creeze o imagine favorabilă, reuşind, în acelaşi timp, să discrediteze imaginea adversarilor.

Cuvinte cheie: imagine, maxime de politeţe, argumentare, argument, eroare, metaforă 

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă