Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2010  
         
  Articol:   ENTRE IMITATION, SUBSTITUTION ET DISPARITION : PORTRAITS DE LA MÈRE CHEZ J.M.G. LE CLÉZIO ET GÖRAN TUNSTRÖM / ÎNTRE IMITAŢIE, SUBSTITUŢIE ŞI DISPARIŢIE: IMAGINILE MAMEI LA J.M.G. LE CLÉZIO ŞI GÖRAN TUNSTRÖM.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Acest articol are în centru relaţia mamă-copil aşa cum este înfăţişată în romanele lui J.M.G. Le Clézio şi Göran Tunström. Absenţa sau moartea tatălui transformă gândurile personajelor, ducând la imposibilitatea unei legături cu părintele care este în viaţă. Este important de urmărit imaginea mamei care evoluează de la cea a unei mame iubitoare, afectuoase la imaginea unei fiinţe umane marginalizate. Această modificare poate influenţa parcursul moral al copilului, conducând fie la izolarea lui, fie la integrarea sa în comunitate. Încercând să umple golurile provocate de absenţa tatălui, personajele vor imita, substitui sau chiar îşi vor abandona mamele pentru a-şi găsi sinele interior.

Cuvinte cheie: relaţia mamă-copil, identitate, paternitate, comunicare, conflict între generaţii
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă