Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2008  
         
  Articol:   ETUDE ÉTYMOLOGIQUE ET PHONOLOGIQUE DE L’EMPRUNT ITALIEN GIARDINO DU FRANÇAIS JARDIN. DE L’IMPORTANCE DE LA QUANTITÉ CONSONANTIQUE DANS LE SYSTEME ITALIEN / UN STUDIU ETIMOLOGIC ŞI FONETIC AL CUVÂNTULUI ITALIAN ÎMPRUMUTAT GIARDINO DIN FRANŢUZESCUL JARDIN. DESPRE IMPORTANŢA CANTITĂŢII CONSONANTICE ÎN SISTEMUL ITALIAN.

Autori:  SOPHIE SAFFI.
 
       
         
  Rezumat:  Un studiu etimologic şi fonetic al cuvântului italian împrumutat GIARDINO din franţuzescul JARDIN. Despre importanţa cantităţii consonatice în sistemul italian. Urmărind un studiu etimologic care ne arată, printre altele, că ORTO şi GIARDINO au aceeaşi origine indo-europeană, un studiu fonologic asupra împrumutului JARDIN > GIARDINO reconstituie istoria tulbure a africatei [d3]. O abordare psihosistematică vine cu o explicaţie asupra dispariţiei sale din franceză şi asupra păstrării ei în italiană.

Cuvinte cheie: etimologie, fonetică, abordare psihosistematică, africată, giardino
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă