Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2008  
         
  Articol:   L’ÉCRITURE DE LA MARGINALISATION. LA MARGINALISATION DE L’ÉCRITURE CHEZ J.M.G. LE CLÉZIO ET GÖRAN TUNSTRÖM / LITERATURA MARGINALIZĂRII. MARGINALIZAREA LITERATURII LA J.M.G. LE CLEZIO ŞI GÖRAN TUNSTRÖM.

Autori:  ROXANA GULICIUC.
 
       
         
  Rezumat:  Marginalizarea reprezintă esenţa societăţii pentru J.M.G. Le Clézio şi Göran Tunström. Suntem, de fapt, singuri deoarece, conform scriitorului francez, „nimeni nu are nevoie de nimeni”. Pe cât de surprinzător pare a fi, personajele lui J.M.G. Clézio şi ale lui Göran Tunström pot simţi izolarea şi marginalizarea doar atunci când sunt înconjurate de alţi oameni. Celelalte fiinţe umane distrug frumuseţea singurătăţii folosind cuvinte, exprimându-şi sentimentele prin vorbire. Altfel spus, ceea ce doresc să ne transmită autorii este că singurătatea reprezintă structura fiecărui roman. De aceea regăsim două tipuri diferite de marginalizare în cărţile lui J.M.G. Clézio şi ale lui Göran Tunström: una controlată de societate şi cealaltă controlată de personaje. De la prima şi până la ultima pagină, marginalizarea este privită ca un fapt al vieţii şi, prin urmare, ca o necesitae, un act estetic.

Cuvinte cheie: identitate, comunicare, marginalizare
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă