Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2019  
         
  Articol:   RECONFIGURĂRI DISTOPICE ALE AMERICII CORPORATISTE ÎN THE HEART GOES LAST DE MARGARET ATWOOD / DYSTOPIC RECONFIGURATIONS OF CORPORATE AMERICA: MARGARET ATWOOD’S “THE HEART GOES LAST”.

Autori:  MONIKA KOSA.
 
       
         
  Rezumat:  
Reconfigurări distopice ale Americii corporatiste în The Heart Goes Last de Margaret Atwood. Una dintre cele mai recente capodopere distopice ale autoarei Margaret Atwood, The Heart Goes Last, este o analiză plurivalentă a naturii umane, fragilitatea iubirii, voința liberă, rădăcinile răului social și potențialele pericole ale puterii instituționale excesive. Pornind de la textul atwoodian, lucrarea de față își propune să analizeze tehnicile prin care imaginea Americii corporatiste e reconfigurată într-un cadru de coșmar unde lupta pentru putere, bani și control repoziționează limitele etice ale umanității într-o categorie negativă.

Cuvinte cheie: distopie, Margaret Atwood, literatură canadiană, putere, control, America corporatistă, libertate, experiment social
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă