Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2019  
         
  Articol:   REPREZENTĂRI ALE RĂZBOIULUI ȘI TRAUMEI ÎN ROMANUL REGENERATION DE PAT BARKER / REPRESENTATIONS OF WAR AND TRAUMA IN PAT BARKER’S REGENERATION.

Autori:  ADRIAN RADU.
 
       
         
  Rezumat:  
Reprezentări ale războiului și traumei în romanul Regeneration de Pat Barker. Principala preocupare a Trilogiei lui Pat Barker sunt soldații britanici din Marele Război care, pe lângă rănile fizice, au fost afectați adesea de tulburări psihice și psihosomatice, mai mult sau mai puțin incapacitative. Scopul acestui articol este analiza modului în care traumele au generat tulburări neurologice și psihic, a manierei în care medicii de atunci au încercat să le vindece și să-i facă să se poată întoarce pe front. Articolul se ocupă în principal de Regeneration, primul roman din secvență.

Cuvinte cheie: armată, afazie, nevroză, traumă, tratament, război.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă