Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2019  
         
  Articol:   A VISIT FROM THE GOOD SQUAD DE JENNIFER EGAN: O NARAȚIUNE DESPRE SĂNĂTATE, BOALĂ ȘI MOARTE / JENNIFER EGAN’S A VISION FROM THE GOOD SQUAD: A NARRATIVE OF HEALTH, DISEASE, AND DEATH.

Autori:  MIHAELA MUDURE.
 
       
         
  Rezumat:  
A Visit from the Good Squad de Jennifer Egan: o narațiune despre sănătate, boală și moarte. Această lucrare analizează romanul/ciclul de povestiri al lui Jennifer Egan intitulat A Visit from the Goon Squad, câştigătorul Premiului Pulitzer pentru proză, în 2011. Capitolele/povestirile se mişcă încoace şi încolo în timp, deplasându-se de la sfârşitul anilor şaizeci până în prezent şi chiar în viitorul apropiat. Influenţa proustiană e evidentă în această fascinantă naraţiune a eului, a trupului măcinat de boală şi, în final, de moarte. Interesanta structură a cărţii, datorată influenţei serialelor de televiziune şi a diapozitivelor de power point, adaugă o calitate deosebită acestui text care este rezultatul unei viziuni ce are toate caracteristicile epocii contemporane.

Cuvinte cheie: moarte, boală, anii şaizeci, vârstă, timp, trup.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă