Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2019  
         
  Articol:   ÎNTRE LEGE ȘI TRADIȚIE: O PRIVIRE ASUPRA RELAȚIILOR RASIALE DIN ROMANUL „THE HOUSE BEHIND THE CEDARS” DE CHARLES WADDELL CHESNUTT / BETWEEN LAW AND CUSTOM: A VIEW OF THE RACIAL RELATIONSHIPS IN CHARLES WADDELL CHESNUTT’S “THE HOUSE BEHIND THE CEDARS”.

Autori:  IULIA ANDREEA MILICĂ.
 
       
         
  Rezumat:  
Între lege și tradiție: o privire asupra relațiilor rasiale din romanul „The House behind the Cedars” de Charles Waddell Chesnutt. Scopul acestei lucrări este acela de a investiga maniera în care Charles Waddell Chesnutt se folosește de convențiile romanului sentimental și ale pesonajului tipic ”mulatrul/mulatra tragic/ă”, familiare cititorilor din epoca sa, pentru a submina prejudecățile rasiale și pentru a expune teribilele ramificații ale rasismului în America. Romanul The House behind the Cedars arată faptul că rasa este o construcție artificială tributară unor elemente constitutive externe cum ar fi: tradiția, legea, descoperiri științifice dubioase, dar care are consecințe tragice pentru persoanele care sunt forțate să se supună limitărilor sociale impuse de legile rasiale.

Cuvinte cheie: rasă mixtă, rasism, prejudecată, mulatrul/mulatra tragic/ă, literatură afro-americană, lege, a trece drept alb.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă