Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2019  
         
  Articol:   SUBMINAREA IDEOLOGIEI SCLAVIEI ÎN NUVELA LUI HERMAN MELVILLE „BENITO CERENO” / HERMAN MELVILLE’S BENITO CERENO AND THE SUBVERSION OF THE SLAVERY IDEOLOGY.

Autori:  ROXANA MIHELE.
 
       
         
  Rezumat:  
Subminarea ideologiei sclaviei în nuvela lui Herman Melville „Benito Cereno”. Articolul de față își propune să analizeze nuvela lui Herman Melville din punctul de vedere al jocului dintre ambiguitatea vocii narative limitate de perceptia încărcat rasială a personajului Amasa Delano și prezența auctorială în text care pare să ezite între identificarea cu naratorul și respingerea înțelegerii realității de pe corbia cu sclavi dată de cel din urmă. Considerăm că prin Benito Cereno scriitorul a construit o critică încărcată simbolic dar bine țintită împotriva eșecului social și moral al sistemului sclavagist din Statele Unite.

Cuvinte cheie: ideologie, relații de putere, dinamica relațiilor rasiale, stereotipuri rasiale, subminare, sclavie.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă