Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2019  
         
  Articol:   REPREZENTARI ALE MASCULINITAȚII DE CULOARE IN MUZICA HIP-HOP CONTEMPORANA / REPRESENTATIONS OF BLACK MASCULINITY IN THE 2010s HIP-HOP.

Autori:  NÓRA MÁTHÉ.
 
       
         
  Rezumat:  
Reprezentări ale masculinității de culoare în muzica Hip-Hop contemporană. Una dintre cele mai cunoscute percepții asupra bărbaților afro-americani contemporani provine din muzica hip-hop, un gen dominat în mare parte de bărbații negri. Personalitatea excesiv de sexuală, hipermasculină, furioasă și agresivă este o caracteristică a acestor artiști. Cu toate acestea, în ultimii ani, această masculinitate toxică a fost contestată și deconstruită de artiști în vogă precum Kendrick Lamar, Jay-Z și Kanye West, care adoptă o abordare mai onestă și mai intelectuală asupra ceea ce înseamnă să fii un bărbat de culoare în Statele Unite. Această lucrare își propune să analizeze aceste schimbări, exemplificându-le prin versurile rapperilor comerciali de success și a celor apreciați de critici.

Cuvinte cheie: hip-hop, rapper, masculinitate afro-americană, Jay-Z, Kendrick Lamar.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă