Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2015  
         
  Articol:   STILURI DE CONSTRUIRE ȘI SACI DE IUTĂ ÎN ROMANUL ILLYWHACKER DE PETER CAREY / BUILDING STYLES AND HESSIAN BAGS IN PETER CAREY’S ILLYWHACKER.

Autori:  CLAUDIA NOVOSIVSCHEI.
 
       
         
  Rezumat:  Stiluri de construire și saci de iută în romanul Illywhacker de Peter Carey. Romanul lui Peter Carey, Illywhacker a apărut în 1985 și a intrat pe lista scurtă a premiilor Booker din același an. Interpretat ca metaficțiune sau ca roman aparținând realismului magic, rolul istoriei sau al istoriilor coprezente a fost una dintre temele larg dezbătute. O alta a fost comparația dintre scriitură și construcție, deoarece metafora construirii textelor – fie ele „adevărate” sau „ficționale/înșelătoare” este evidentă în roman. Acest articol sugerează o nouă paralelă dintre abordările moderne și postmoderne ale istoriei și, respectiv, ale arhitecturii așa cum se țes în și printre rândurile romanului, precum fibrele unui sac de iută.

Cuvinte cheie: Peter Carey, Illywhacker, grilă nouă, (foste) colonii, rescrierea istoriei, Le Corbusier, sac de iută.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă