Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2015  
         
  Articol:   DIDACTICISMUL ŞI CĂUTAREA FEMINISTĂ: CAZUL DOAMNA DALLOWAY ŞI BEIRUT 75 / DIDACTICISM AND THE FEMINIST QUEST: THE CASE OF MRS. DALLOWAY AND BEIRUT 75.

Autori:  TAREK MUSLEH.
 
       
         
  Rezumat:  Didacticismul şi căutarea feministă: cazul Doamna Dalloway şi Beirut 75. Această lucrare este o comparaţie între prozatoarea britanică Virginia Woolf şi scriitoarea arabă Ghada al-Samman. Societatea occidentală este liberală şi, în consecinţă, literatura reprezintă libertatea prin personajele care, de obicei, nu sunt manipulate cu ajutorul ideologiei. Pe de altă parte, cultura arabă este, în mare măsură, opresivă, iar literatura este adesea dominată de didacticism, mai ales atunci când scriitorii, de exemplu feministele, se entuziasmează în legătură cu o situaţie anume.

Cuvinte cheie: feminism, didacticism, distanţă artistică, dramatizare, literature arabă, literature engleză, Virginia Woolf, Ghada al-Samman.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă