Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2015  
         
  Articol:   RAȚIUNE ȘI POLITICI MATRIMONIALE ÎN LUNGUL SECOL AL XVIII-LEA / REASON AND MATRIMONIAL POLITICS IN THE LONG EIGHTEENTH CENTURY.

Autori:  MARÍA JESÚS LORENZO-MODIA.
 
       
         
  Rezumat:  Rațiune și politici matrimoniale în lungul secol al XVIII-lea. Scriitoarele secolului al XVIII-lea erau extrem de conștiente de rolul limitat pe care personajele lor feminine îl puteau juca când ‘intrau în societate.’ Piața matrimonială precum și modurile de adaptare la aceasta sunt prezente în majoritatea textelor acestor scriitoare, încă de la începutul secolului. Romanciere, ca Mary Davys, Sarah Fielding și Eliza Haywood, au abordat aceaste probleme în diversele lor scrieri literare. Studiile de gen formează cadrul theoretic al lucrării de față care își propune să analizeze operele scriitoarelor menționate mai sus. 

Cuvinte cheie: politici matrimoniale, beletristică din secolul al XVIII-lea, Mary Davys, Sarah Fielding, Eliza Haywood, David Simple, Betsy Thoughtless, Familiar Letters
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă