Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2014  
         
  Articol:   TRANSCENDENȚĂ ȘI IMAGINAR RELIGIOS ÎN PIESA IBSENIANĂ CONSTRUCTORUL SOLNESS / TRANSCENDENCE AND RELIGIOUS IMAGERY IN IBSEN’S THE MASTER BUILDER.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:   Transcendență și imaginar religios în piesa ibseniană Constructorul Solness. Focalizarea principală a acestui articol e îndreptată asupra aspectelor de imaginar religios din piesa Constructorul Solness, una dintre cele mai originale piese scrise de Henrik Ibsen, pornind de la statutul religiei și spiritualității în pragul modernismului. Utilizând teoriile despre sacru și profan ale lui Mircea Eliade, investigația evidențiază legătura pe care Ibsen o are cu simbolismul religios și felul în care se poate defini năzuința lui Solness spre transcendență, explorând totodată limitele interpretării. Articolul îşi propune să demonstreze modul în care religia și mitologia sunt corelate pentru a extinde semnificația anumitor metafore. 

Cuvinte cheie: literatură norvegiană, religie, imaginar, mitologie, transcendență.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă