Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2014  
         
  Articol:   UN SCURT EXEMPLU AL DRAMATURGIE LUI JON FOSSE : DORMI, COPILAȘUL MEU / A SHORT EXAMPLE OF JON FOSSE’S DRAMATURGY: SOV DU VESLE BARNET MITT.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:   Un scurt exemplu al dramaturgie lui Jon Fosse : Dormi, copilașul meu . Aceast studiu explorează complexitatea dramaturgiei fossiene, accentul fiind pus pe piesa Sov du vesle mitt. Aceasta arată cum timpul și spațiul pot lua noi valori, iar realitatea este redusă la experiență, relații și dragoste. Personajele sunt mai mult umbre decât persoane tipice, care se dezvoltă în funcție de experiența și relația cititorului cu textul. Lucrarea își propune să ofere o idee despre universul dramaturgiei fossiene, care treversează domenii precum filosofia și fizica. Deși negativitatea este cunoscută ca o caracteristică generală a dramaturgiei lui Jon Fosse, studiul arată că există, de asemenea, o notă de pozitivism, care este specifică operei autorului. 

Cuvinte cheie: teatru, personaje, timp, spațiu, entanglement.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă