Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2014  
         
  Articol:   RELAȚIA DINTRE LITERATURA ȘI ARTELE VIZUALE – EKPHRASIS-UL IN OPERA LUI JAN ERIK VOLD / THE RELATIONSHIP BETWEEN LITERATURE AND VISUAL ARTS – EKPHRASIS IN JAN ERIK VOLD’S LITERARY WORK.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:   Relația dintre literatură și artele vizuale – Ekphrasis-ul în opera lui Jan Erik Vold. Lucrarea se concentrează pe o scurtă prezentare a noțiunii de ekphrasis, având drept scop poezia ekphrastică a lui Jan Erik Vold și relația dintre cuvânt și imagine în trei dintre poeziile sale: Fiskeskøyta/ Furutreet (The Fishing Vessel/ The Pine Tree – Nava de pescuit/ Pinul), Seks ferskner – Et tusjmaleri av Mu-Ch’i (Six Peaches – A China Ink Painting by Mu-Ch’i - Șase piersici – O pictură în tuș a lui Mu-Ch’i) și Jegerne... (The Hunters…- Vânătorii). În plus, abordarea de față se axează pe analiza relației dintre cele trei poezii și reprezentările lor vizuale. Un pas important în acest tip de analiză îl constituie prezentarea celor trei pictori, René Magritte, Mu-Ch’i și Pieter Bruegel despre a căror picturi, Jan Erik Vold a scris cele trei poezii. 

Cuvinte cheie: arte vizuale, ekphrasis, Jan Erik Vold, reprezentare verbală, pictură.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă