Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2014  
         
  Articol:   VIAȚA ȘI CREAȚIA LUI KNUT HAMSUN. O PRIVIRE DE ANSAMBLU / KNUT HAMSUNS LIV OG FORFATTERSKAP. EN OVERSIKT / KNUT HAMSUN’S LIFE AND CREATION. AN OVERVIEW.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:   Viața și creația lui Knut Hamsun. O privire de ansamblu. Articolul își propune să ofere o prezentare concisă, dar cât se poate de completă, a scriitorului norvegian Knut Hamsun. O atenție deosebită este acordată puterii sale de creație, manifestată indiferent de circumstanțe. Lucrarea conține o prezentare cronologică a carierei sale literare, fiind incluse și detalii biografice. De asemenea, articolul este menit a fi un instrument util și o lectură la îndemâna celor interesați de evoluția lui Hamsun, de la un tânăr din nordul Norvegiei la unul dintre cei mai semnificativi scriitori la nivel mondial. 

Cuvinte cheie: operă literară, izolare, revoltă, nazism, modernism.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă