Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2014  
         
  Articol:   CÂTEVA ASPECTE ALE LITERATURII NONFICȚIONALE ŞI ALE LITERATURII PENTRU COPII ŞI TINERET DIN NORVEGIA / NOEN MOMENTER OM NORSK LITTERATUR: NON-FICTION OG BARNE- OG UNGDOMSLITTERATUR / SOME ASPECTS OF NORWEGIAN LITERATURE: NON-FICTION AND CHILDREN AND YOUNG ADULTS’ LITERATURE.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:   Câteva aspecte ale literaturii nonficționale şi ale literaturii pentru copii şi tineret din Norvegia. Această lucrare reprezintă o scurtă introducere în literatura nonficțională norvegiană şi mai apoi în literatura norvegiană pentru copii şi tineret. În studiul de față sunt descrise câteva tendințe ale acestor genuri literare, care au fost traduse pe scară largă în numeroase limbi străine în ultimii ani.

Cuvinte cheie: nonficțional, literatura pentru copii, norvegian, universalitate, traducere.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă