Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2014  
         
  Articol:   CELEBRAREA A 100 DE ANI DE LA ACORDAREA DREPTULUI DE VOT PENTRU FEMEI / WOMEN’S SUFFRAGE CENTENARY.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:   Celebrarea a 100 de ani de la acordarea dreptului de vot pentru femei. Ȋn contextul împlinirii a 100 de ani de la acordarea dreptului de vot pentru femei în Norvegia, acest discurs oferă informaţii importante despre mişcarea de emancipare a femeilor, nu doar în Norvegia, dar şi pe plan internaţional. Perceput ca un pas important în democratizarea şi modernizarea ţării, evenimentul care a marcat anul 1913 este rezultatul unei lungi lupte care a avut un impact major asupra societăţii norvegiene. Evenimente şi personalităţi cheie care au contribuit la împlinirea acestui ideal sunt prezentate, în timp ce se acordă atenţie şi evenimentelor care au urmat după 1913, deoarece lupta pentru drepturile femeilor a continuat, transformându-se într-o luptă pentru drepturile omului în general.

Cuvinte cheie: drept de vot, femei, Norvegia, egalitate de gen, mişcare de emancipare, Fredrikke Marie Qvam, Fernanda Nissen, Camilla Collett, Gina Krog.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă