Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2013  
         
  Articol:   INTERTEXTUALITATEA CA INDICE POLIFONIC: MORI ŌGAI, SEINEN (TÂNĂRUL), 1910 / L’INTERTEXTUALITÉ EN TANT QU’INDICE POLYPHONIQUE: MORI ŌGAI, SEINEN (LE JEUNE HOMME), 1910.

Autori:  RODICA FRENŢIU.
 
       
         
  Rezumat:  Intertextualitatea ca indice polifonic: Mori Ōgai, Seinen (Tânărul), 1910. Considerând romanul lui Mori Ōgai Seinen scriitura unei „aventuri” intelectuale şi, concomitent, „aventura” unei scriituri orientate spre auto-reprezentare, studiul de faţă îşi propune o analiză din perspectiva funcţiilor intertextualităţii manifestate nu numai la nivelul limbajului poetic şi al creaţiei de sens, ci şi la cel al receptării. De asemenea, încearcă să demonstreze că, în scriitura menţionată, intertextualitatea declanşează funcţia narativă, constituită din două mişcări: una dată de scrierea unui text aflat la intersecţia cu alte texte şi o alta care construieşte subiectul naraţiunii invocând mai degrabă idei decât acţiune.

Cuvinte cheie:intertextualitate, roman polifonic, individualism, libertate

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă