Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2012  
         
  Articol:   NOTE ASUPRA TERMINOLOGIEI ENERGIEI SOLARE. GLOSAR ITALIAN-ENGLEZ-ROMÂN / APPUNTI SULLA TERMINOLOGIA DELL’ENERGIA SOLARE PROPOSTA PER UN GLOSSARIO ITALIANO-INGLESE-ROMENO.

Autori:  MARIANA ISTRATE.
 
       
         
  Rezumat:  Note asupra terminologiei energiei solare. Glosar italian-englez-român. De-a lungul timpurilor, omul a fost nevoit să supună natura şi să o modeleze în funcţie de nevoile sale, creând tehnologii tot mai ingenioase. Exploatarea energiei solare presupune tehnici noi, iar în plan lingvistic crearea unor termeni adecvaţi sau adaptarea altora deja existenţi. Prin glosarul italian-englez-român intenţionăm să oferim studenţilor un instrument de lucru în învăţarea limbajelor specializate, pornind de la limba italiană care posedă deja o experienţă denominativă în domeniul energiilor solare şi în procesul standardizării termenilor utilizati.

Cuvinte cheie: energie solară, termeni, terminologie, unitate terminologică, texte specializate 

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă