Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2010  
         
  Articol:   DIRE OU NE PAS DIRE? ANALYSE DES HÉSITATIONS DANS UN DIALOGUE DE FILM: «LE GENOU DE CLAIRE» D’ÉRIC ROHMER / A SPUNE SAU A NU SPUNE? ANALIZA EZITĂRILOR ÎNTR-UN DIALOG DIN FILMUL „LE GENOU DE CLAIRE” DE ÉRIC ROHMER.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  A spune sau a nu spune? Analiza ezitărilor într-un dialog din filmul „Le genou de Claire” de Eric Rohmer. Conversația analizată în acest articol cuprinde câteva replici neterminate. Scopul articolului este de a oferi o descriere detaliată a acestor clipe de ezitare și de a înainta anumite ipoteze cu privire la cauza lor. Astfel, au fost identificate răspunsuri neterminate, care se datorează nehotărârii vorbitorului de a-și exprima liber gândurile, și altele care indică dorința vorbitorului de a lăsa interlocutorul să-i ghicească gândurile și să completeze el însuși propozițiile neterminate. Se presupune de asemenea, că ambele categorii identificate reprezintă o modalitate de a ține spectatorii în suspans.

Cuvinte cheie: dialoguri ficționale, ezitări, replici neterminate, indecizie, suspans.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă