Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2010  
         
  Articol:   ANALYSE DU MATÉRIEL SÉMIOTIQUE MIS AU SERVICE DE LA PERSUASION DANS LE DÉBAT ÉLECTORAL TÉLÉVISÉ / ANALIZA MATERIALULUI SEMIOTIC CU SCOP PERSUASIV ÎN DEZBATERILE ELECTORALE.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Analiza materialului semiotic cu scop persuasiv în dezbaterile electorale. Acest articol examinează folosirea gesturilor și a intonației într-un discurs de tip persuasiv – dezbaterile electorale. Scopul acestei lucrări este demonstrarea faptului că o analiză corectă a strategiilor persuasive ar trebui să țină cont și de limbajul corpului. De aceea, nivelurile verbale și cele non-verbale ale comunicării politice vor fi descrise și clasificate în funcție de strategiile persuasive pe care le urmăresc: logos, ethos sau pathos. Această lucrare nu este una teoretică, ci se vrea a fi o analiză practică a strategiilor persuasive, care apar într-un fragment dintr-o dezbatere electorală care a avut loc în România în noiembrie 2004. Protagoniștii sunt cei doi candidați la președinție, Traian Băsescu și Adrian Năstase.

Cuvinte cheie: persuasiune, gesturi, intonație, dezbateri electorale.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă