Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2010  
         
  Articol:   INTERACTION ET CONSTRUCTION DE L’ÉTHOS (LE DÉBAT ROYAL-SARKOZY À LA PRÉSIDENTIELLE 2007) / INTERACȚIUNEA ȘI CONSTRUCȚIA ETHOSULUI (DEZBATEREA ROYAL-SARKOZY LA ALEGERILE PREZIDENȚIALE DIN 2007).

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Interacțiunea și construcția ethosului (Dezbaterea Royal-Sarkozy la alegerile prezidențiale din 2007). Acest articol prezintă un aspect particular al cercetării realizate asupra dezbaterii televizate dintre Ségolène Royal și Nicolas Sarkozy, care a avut loc înainte de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din 2007. Comentatorii mass-media și-au exprimat surprinderea cu privire la comportamentul verbal agresiv al lui Royal și la politețea lui Sarkozy. De asemenea, analiza amănunțită a unor replici permite observarea faptului că politicianul conservatorist a elaborat o serie de strategii ambigue de critică, cu scopul de a desființa ethosul contracandidatului său.

Cuvinte cheie: argumentare, analiza discursului, construirea ethosului, dezbateri electorale televizate, discurs politic, interacțiune verbală.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă