Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2009  
         
  Articol:   CRITICA UNUI ISTORIC DESPRE IDENTITATEA INTERPRETATIVĂ ÎN OPERA LUI WILLIAM FAULKNER „LIGHT IN AUGUST”.

Autori:  ANA-KARINA SCHNEIDER.
 
       
         
  Rezumat:  În acest articol am analizat personajul Joanna Burden din Light in August de Faulkner în concordanță cu planul de recuperare a lecturilor noului istoricist. Puținele ocazii în care ea este în prim plan vorbește despre o serie de aspecte ideologice care se învârt în jurul identității sale și aduc dovezi despre influența pe care o are în procesul care o pun pe locul victimei ca și femeie alba. Scopul meu este să dezvălui un corpus de îndoieli care condiționează cititorul să înțeleagă lumea cărții alături de ideologia nepătrunsă, din trecut sau din present. Am examinat o lectură a Joannei de-alungul practicilor discursive cu scopul de a verifica validitatea interpretărilor standarde ale personajului ei.

Cuvinte cheie: William Faulkner, Light in August, identitate, rasă, istorie, sclavia Americii de Sud, victimă, limbă, ideologie.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă