Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2009  
         
  Articol:   UNE COMPARAISON DES FORMES DE COHESION ANAPHORIQUE EN ALBANAIS ET EN FRANÇAIS DANS L`ŒUVRE DE KADARE „LE GRAND HIVER” / O COMPARAŢIE A FORMELOR DE COEZIUNE ANAFORICĂ ÎN ALBANEZĂ ŞI FRANCEZĂ DIN OPERA LUI KADARE „O IARNĂ GREA”.

Autori:  ELDINA NASUFI.
 
       
         
  Rezumat:  În acest articol vom scrie despre un aspect important relaționat cu cele două concepte: coeziune și coerență, anume, despre anaforă. Vom compara formele ce apar în limba albaneză cu cele din limba franceză. Această antologie la care am lucrat cuprinde exemple extrase din cartea "Dimri iMadh" (O iarna grea) a lui Ismail Kadare, în timp ce analiza teoretică este realizată în concordanță cu modalitatea tradițională care tratează acest procedeu stilistic, anafora.

Cuvinte cheie: anaforă, coeziune, coerență.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă