Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2009  
         
  Articol:   НАЦИОНАЛЬНЫЕ ОСОБЕННОСТИ ГОГОЛЕВСКОГО ОБРАЗА / PARTICULARITĂŢI NAŢIONALE A IMAGINII ARTISTICE DIN OPERELE LUI GOGOL.

Autori:  RAMEL MAGFURJANOVICI GAFAROV.
 
       
         
  Rezumat:  Cercetătorii au aspirat constant să înteleagă infinitatea lumii și vietii rusesti. Această intenție și-a găsit reflexia în operele celor mai mari poeți ai secolului XVIII, Lomonosov și Dershavin, care cugetănd la destinele, oamenii și legăturile Rusiei cu universal și puterea divină, au creat imagini representative. Această proprietate a unei imagini este reprodusă în operele lui Gogol, dar scriitorul a prelucrat tradiția prin creatie, descoperind în această calitate a unei imagini artistice, noi oportunități semantice care vor afecta în multe privințe operelor viitoarelor generații de scriitori.

Cuvinte cheie: cultură rusească, operele lui Gogol, imagine artistică, oportunități semantice.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă