Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2009  
         
  Articol:   ПОЛЬСЬКИЙ ПЕРИФЕРИЙНЫЙ ДИАЛЕКТ (POLSZCZYZNA KRESOWA) В СВЕТЕ МЕЖЪЯЗЫКОВЫХ КОНТАКТОВ / DIALECTUL POLONEZ. CUNOŞTINŢE INTERLINGVISTICE.

Autori:  OLESIA NIKOLAEVNA LAZARENKO.
 
       
         
  Rezumat:  Articolul prezintă observațiile conceptuale în urma discuțiilor asupra dialectului polonez, limbii poloneze vorbite folosită în cultura poloneză. Este dezbătută originea cuvântului “Kresy”, diferența dintre dialectal polonez vorbit în partea de sud (Urcaina) și partea de nord (Lituania și Belarus). Se presupune că apariția părții de sud se datorează migrației populației vorbitoare de limbă poloneză, iar cea de nord, fenomenului de polonizare a populației locale.Articolul prezintă de asemenea discuții terminologice asupra termenului “dialect” în contextul istoriei limbii poloneze.

Cuvinte cheie: dialect polonez, cultura poloneză, Kresy, vorbitori ai limbii poloneze.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă