Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2020  
         
  Articol:   VOCI CONTEMPORANE DE LA EGER. SECȚIUNE TRANSVERSALĂ DIN LUCRARILE PENTRU PIAN ALE LUI LÁSZLÓ KÁTAI / CONTEMPORARY VOICES FROM EGER. A CROSS-SECTION FROM THE PIANO WORKS OF LÁSZLÓ KÁTAI .

Autori:  JUDIT CSÜLLÖG, KRISZTINA VÁRADY.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbmusica.2020.2.11

Published Online: 2020-12-21
Published Print: 2020-12-30
pp. 143-172
VIEW PDF: FULL PDF

ABSTRACT: Scopul principal al articolului este prezentarea compozitorului maghiar contemporan László Kátai. Kátai este conferențiar universitar pensionar, care a predat la Departamentul de canto și muzică al Universității Károly Eszterházy timp de aproape 30 de ani (Eger, Ungaria). Operele sale au fost puternic influențate de muzica populară maghiară, iar pe lângă asta, stilul lui Béla Bartók este cel mai evident în compozițiile sale. Studiul se concentrează pe analiza celor patru lucrări pentru pian ale lui Kátai.

Key words: Kátai László, stil Bartók, piese pentru pian, analiză muzicală, cânt popular maghiar
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă