Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2020  
         
  Articol:   LEGĂTURI NEUROȘTIINȚIFICE ÎNTRE STRATEGIILE DE SELF-MANAGEMENT ȘI EXPUNEREA LA MUZICĂ / NEUROSCIENTIFIC CONNECTIONS BETWEEN SELF-MANAGEMENT STRATEGIES AND THE EXPOSURE TO MUSIC.

Autori:  OANA-MIHAELA BĂLAN-BUDOIU.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbmusica.2020.2.06

Published Online: 2020-12-21
Published Print: 2020-12-30
pp. 89-96
VIEW PDF: FULL PDF

REZUMAT: Societatea contemporană este preocupată tot mai mult de identificarea anumitor tehnici care înlesnesc dezvoltarea personală, de strategii care funcționează rapid și eficient și care, eventual, pot înlocui anumite carențe psihologice de care ar trebui să dispună managerii. Articolul își propune să aducă în discuție două tehnici aflate la limitele opuse ale istoriei, catharsisul și self-managementul, pentru a susține o teorie prin care să se justifice necesitatea integrării artei în viețile oamenilor, ca parte esențială a proceselor de auto-dezvoltare. Argumentele care vin în sprijinul susținerii acestui concept sunt culese din literatura neuroștiințifică, cognitiv motivațională, sociologică, filosofică și muzicologică

Cuvinte cheie: management, artă, limbaj, metodologii, cogniție, meloterapie
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă