Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2020  
         
  Articol:   ISTORIA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI MUZICAL SECUNDAR ÎN DOUĂ INSTITUȚII SEMNIFICATIVE DIN UNGARIA PÂNĂ LA MIJLOCUL SECOLULUI XX / THE HISTORY OF SECONDARY MUSIC EDUCATION IN TWO SIGNIFICANT INSTITUTIONS IN HUNGARY UP TO THE MIDDLE OF THE 20th CENTURY.

Autori:  ÁDÁM MIKE.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbmusica.2020.2.04

Published Online: 2020-12-21
Published Print: 2020-12-30
pp. 63-77
VIEW PDF: FULL PDF

ABSTRACT: Atunci când examinăm istoria educațională a disciplinelor teoretice ale învățământului muzical secundar din Ungaria, este esențial să analizăm în detaliu tipul instituției formate, structura Conservatoarelor, funcționarea și istoria evoluției instituționale în secolul al XIX-lea. După o scurtă trecere în revistă a istoriei educației muzicale instituționale din Ungaria, studiul de față își propune să prezinte în detaliu istoria primelor o sută de ani ale celor două școli majore ale sistemului instituțional de muzică, Conservatorul Național și Conservatorul din Debrecen. În cursul studiului, utilizând date din literatură și anuare instituționale, vă prezentăm contextul formării instituțiilor menționate mai sus, structura funcționării acestora, activitățile liderilor lor distinși, precum și transformările / schimbările instituțiilor în diferitele sisteme de politici educaționale.

Key words: educație muzicală maghiară, Conservator Național, Conservatorul din Debrecen
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă