Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2020  
         
  Articol:   TENDINȚE DE MANIFESTARE A CULTURII ȘCOLARE INCLUSIVE ÎN CONTEXTUL EDUCAȚIEI MUZICALE / TRENDS OF MANIFESTATION OF THE INCLUSIVE SCHOOL CULTURE IN THE CONTEXT OF MUSIC EDUCATION.

Autori:  AUŠRA KARDAŠIENĖ, DIANA STRAKŠIENĖ.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbmusica.2020.2.03

Published Online: 2020-12-21
Published Print: 2020-12-30
pp. 51-61
VIEW PDF: FULL PDF

ABSTRACT: Articolul prezintă analiza și evaluarea științifică a tendințelor culturii școlare incluzive, manifestându-se în contextul educației muzicale. Se susține că cultura școlară bazată pe filosofia educației incluzive și îmbogățită cu procese educaționale avansate, în acest caz, cu activități artistice / muzicale, nu numai că marchează unicitatea școlii, ci și evidențiază importanța procesului educațional, unește și împuternicește participanții să lucreze împreună în mod natural pentru a atinge un obiectiv comun. Construind cultura școlii incluzive, educația muzicală se corelează cu toate caracteristicile sale principale care se manifestă în realitate: colaborarea participanților la procesul educațional, diseminarea celor mai bune practici, microclimatul favorabil care asigură manifestarea unei situații de succes nu numai în procesul educațional, ci de asemenea, în activități de concert și altele asemenea. Activitatea muzicală bazată pe filosofia educației incluzive devine o aspirație care construiește cultura școlii incluzive, care, fără îndoială, ajută la crearea unei societăți bazate pe toleranța diferențelor, care urmărește să prevadă nevoile și posibilitățile fiecărui elev.

Key words: cultură școlară, școală incluzivă, educație muzicală.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă