Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2019  
         
  Articol:   STUDIU ASUPRA EFICIENȚEI MUZICOTERAPIEI ȘI TERAPIEI PRIN JOC ȘI ARTĂ LA COPIII SPITALIZAȚI CU BOLI CRONICE / A STUDY OF THE EFFICIENCY OF MUSIC THERAPY, ART AND PLAY THERAPY ON HOSPITALIZED CHILDREN DIAGNOSED WITH CHRONIC ILLNESSES.

Autori:  LOIS PAULA VĂDUVA, ANNAMARIA BALLA.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbmusica.2019.2.08

Published Online: 2019-12-10
Published Print: 2019-12-20
pp. 147-160
VIEW PDF: FULL PDF

Spitalizarea este o experiență neplăcută la orice vârstă, mai ales la vârsta copilăriei, când capacitatea de înțelegere a copiilor asupra situației medicale este redusă. Deseori, spitalizarea copiilor aduce după sine creșterea discomfortului emoțional atât la copii, cât și la familiile acestora. Tristețea, teama și uneori furia sunt prezente într-un grad mai accentuat la copiii spitalizați față de copiii care nu sunt în această situație. Scopul acestui studiu este de a evidenția eficiența unor intervenții terapeutice alternative. Astfel, s-a urmărit măsura în care muzicoterapia și terapia prin joc și artă au un rol eficient în optimizarea emoțională a copiilor diagnosticați cu boli cronice. S-a constatat faptul că ambele metode de intervenție (meloterapia și terapia prin joc și artă), indiferent de modalitatea de lucru (individual sau de grup) sunt eficiente în reducerea distresului emoțional la copii spitalizați cu boli cronice.

Cuvinte cheie:muzicoterapie, terapie prin joc, copii spitalizați, boli cronice.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă