Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2018  
         
  Articol:   PRELUCRĂRI DE MELODII POPULARE PENTRU COR BĂRBĂTESC DE JÁNOS SEPRŐDI / FOLK SONG ADAPTATIONS FOR MEN’S CHOIR BY JÁNOS SEPRŐDI.

Autori:  ÉVA PÉTER.
 
       
         
  Rezumat:  Muzicologul și folcloristul transilvănean János Seprődi a decedat acum 95 de ani. A jucat un rol important în colectarea melodiilor populare maghiare din Transilvania. Ca predecesorul lui Kodály și Bartók a publicat unele melodii culese în zona Mureșului încă din anul 1901. Studiul dorește să prezinte melodiile culese de Seprődi, precum și cele 57 piese corale dedicate vocilor bărbătești care se bazează pe materialul cules.

Cuvinte-cheie: prelucrări de melodii populare, balade, cântece soldățești, doină, cântec de jale, stil vechi pentatonic, heptatonic, melodii de stil nou.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă